​Het corona virus is onder ons. 

Er wordt ons op het hart gedrukt dat we echt 1,5 meter afstand moeten nemen van elkaar. Ons sociaal leven ligt nagenoeg stil.

Men laat op Instagram weten voor wie hij of zij thuisblijft, of klapt voor iedereen die juist niet thuis kan blijven. We ontpoppen ons tot tijdelijke juffen en meesters van onze kinderen. Kunnen onze geliefden buiten het gezin niet opzoeken, niet knuffelen. Er zijn veel mensen die zich nu eenzaam voelen. Fysiek contact moeten missen. Maar ook de voorheen zo vanzelfsprekende contacten met collega's en mensen uit de buurt versoberen. 


Het corona virus kan ons bang maken. Bang om onze geliefden te zien lijden of te verliezen. Bang om elkaar kwijt te raken. Bang voor eenzaamheid. Daarbij komen misschien nog zorgen over de financiële consequenties op langere termijn. De angst om je baan of onderneming te verliezen. De angst voor verdere noodzakelijke Corona-maatregelen en de impact daarvan.                                                                                            

En in deze tijd van angst en spanning werken jullie nu misschien wel beiden thuis. Zijn jullie constant om elkaar heen met weinig 'ontsnappingsmogelijkheden'. Misschien hebben jullie ook nog kleine kinderen thuis, die nu voortdurend om je heen zijn. Moet je werken, zorgen, spelen, lesgeven en sterk blijven tegelijk. Dit geeft spanning en zet jullie relatie onder druk.                                                  

Hopelijk brengt deze tijd van sociale isolatie jullie ook iets moois. Misschien is er weer tijd om te vrijen in het zonlicht, samen te mijmeren over de belangrijke dingen in jullie leven, lange wandelingen te maken met zijn twee of te zien wat een leuke  ouder je partner is voor jullie kinderen.                                                                                                        

Maar als de spanningen tussen jullie toenemen, je benauwen, je je zorgen maakt over jullie ruzies of jullie stiltes, weet dan: jullie staan er niet alleen voor. Ook als je niet de deur uit wilt of kunt, want via online sessies kunnen we ook goed EFT doen. Dus staat jullie relatie (extra) onder druk, neem contact op, wij EFT therapeuten zijn er voor jullie.                                                              

Je relatie in Corona tijdperk

Relatietherapie bij Lotte
Samen sterker