Ik ben Lotte van Hoorn-ten Hoeve, 36 jaar, getrouwd en moeder van een dochter en een zoon, beiden op de basisschool. Ik werk ruim 15 jaar als psycholoog in de GGZ. Ik ben opgeleid tot GZ-psycholoog, relatie en gezinstherapeut en internationaal gecertificeerd EFT therapeut en volg de opleiding tot Psychotherapeut.


In mijn werk ontmoet ik mensen die het moeilijk hebben. Mensen die soms zo vastzitten in bepaalde patronen, dat ze niet weten hoe ze zichzelf, hun relatie of hun leven kunnen veranderen. We kunnen de moeilijke momenten in het leven beter aan wanneer we ons veilig voelen bij de mensen die voor ons het allerbelangrijkst zijn. Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze opgroeien in een gezin waarin ouders liefdevol en respectvol met elkaar omgaan.


Ik heb met passie gekozen om mij te specialiseren tot EFT relatietherapeut. Zodat ik mensen kan helpen een veilige verbinding te creëren met hun dierbaren. En deze mensen hun kinderen het voorbeeld kunnen geven van een liefdevolle relatie, zodat ook zij leren hoe je om steun kan vragen en zelf verantwoordelijkheid kunt nemen voor je woorden en gedrag. Want hoe moeilijk het leven soms kan zijn, je bent sterk wanneer je voelt dat je partner van je houdt, je begrijpt en er voor je is.

Over mij, Lotte van Hoorn- ten Hoeve

In therapie bij Lotte

Ik vind het dapper wanneer je de stap zet om in therapie te gaan. Om in mijn bijzijn te onderzoeken waarin jullie vast zitten. Om naar jezelf te durven kijken. Veranderen is niet altijd makkelijk, het vergt moed en doorzettingsvermogen. Maar jullie staan er niet alleen voor. Ik help jullie om uit de ruzies, het zwijgen en de spanningen te komen. Wanneer we uiteindelijk afscheid nemen, is er vaak veel veranderd

Om daar getuige van te mogen zijn, vind ik bijzonder. Ik heb een mooi vak.

Naast mijn eigen praktijk in relatietherapie heb ik jarenlang als GZ-psychoog gewerkt bij Altrecht, een specialistische GGZ-instelling voor mensen met angststoornissen, depressieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Momenteel werk ik naast mijn relatietherapiepraktijk bij Psychologenpraktijk Nieuwegein als Psychotherapeut in opleiding.


BIG-nr. 49910907225, lid van Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG) en van EFT Nederland.

Relatietherapie bij Lotte
Samen sterker