EFT Relatietherapie

EFT is een afkorting voor Emotionally Focused Therapy, een effectief bewezen therapievorm ontwikkeld door Sue Johnson. Hierin staat verbondenheid met elkaar en je weer veilig en geliefd gaan voelen bij je partner centraal.


Dit kan je verwachten

Als we elkaar voor het eerst ontmoeten, staan we eerst stil bij jullie relatiegeschiedenis, moeilijke momenten in jullie leven en hoe jullie hier samen mee om zijn gegaan. Maar ik ben ook benieuwd naar de mooie periodes in jullie relatie en waarom je voor je partner hebt gekozen. Samen zoeken we naar aanknopingspunten voor verandering.

Hierna besluiten jullie of jullie verder willen met relatietherapie bij Lotte.

In EFT relatietherapie help ik jullie eerst om je eigen gedrag en onderliggende emoties beter te begrijpen en te delen met je partner. Ik laat jullie zien hoe jullie met elkaar kunnen praten over wat je voelt en wilt zonder in verwijten of zwijgen te vervallen.

Door jezelf en elkaar beter te leren begrijpen, komt er rust in jullie relatie. Dit is vaak een hele opluchting.

Daarna komt er ruimte voor verdieping en help ik jullie om stapje voor stapje je partner ook dichtbij te laten wanneer je je rot of onzeker voelt. Hierdoor komt er meer verbinding en veiligheid tussen jullie. Je voelt dat je partner er voor je is en van je houdt. Hierdoor kan je moeilijk momenten in het leven beter aan.

Te vroeg voor relatietherapie?
Relatietherapie is nog niet mogelijk wanneer één van jullie op dit moment nog vreemdgaat, er ernstige verslaving speelt of jullie op dit moment verwikkeld zijn in een rechtszaak tegen elkaar.

Meer weten?

Wil je meer weten over EFT: lees “Houd me vast” van Sue Johnson en zie link.

 

Relatietherapie bij Lotte
Samen sterker